onsdag 17. desember 2008

Nostalisk julepynt
********

I går var ein av dei førjulsdagane som eg set veldig stor pris på...nemlig det å pynte til jul hos / i lag med mamma på snart 81 år ! Turid-systa og eg kosa oss i lag med vår gode mamma då vi plukka fram en etter en nydelig julepynt ! For oss er den i alle fall nydelig ! Pynten som har vore med heilt sidan vi var små...til og med lagra i den same pappeska :):)

***********
Dette er ein av dei to englane eg minnast aller best frå bardommens-jul.....
såå NYDELIG ......huska pappa alltid plasserte dei høgst på treet ..
like nedanfor stjerna....sånn har dei alltid hengt etterpå òg....
....dei er sikkert over 40 år...og like vakre...om ikkje endå vakrare ........
*************
******
....HØYT i toppen den blanke stjerne....
******
******
..her er den andre....like skjønn...

******

****************

Denne fyrstikk-eska laga mi gode Turid syste då ho var 7 år...malt med gull...og utanpå var det limt mosaikk-biter....som alle har falt av en etter en...likevel har denne sjarmerande eska fått en av hedersplassane på juletreet gjennom alle år....koselig..... :)

****************

*********
....og her er dei fine ...gode og gammeldagse julekulene...

tenk barnehenda våra som frydefullt pynta treet med desse då vi var små.....

blir sentimental av å tenke på det.....

Tenk kor mange minner som ligg i denne hærlige gode og gamle pappeska ...som er full av skattar frå ei hærlig tid !

Er såå takknemlig for å ha pynta til jul i lag med vår kjære gode mamma i år òg :):):)

*************

Ønsker dei som titter innom bloggen min nokre hærlige dagar fram mot jul :):):)

Førjulsklem !

8 kommentarer:

Kerstin sa...

God morgen Johanne=)

Først må jeg takke deg for de varme gode ordne du legger igjen hos meg. Blir så utrolig glad når du har kikket inn hos meg.
Skjønner dere har hatt en hyggelig stund sammen med deres mamma. Å ta frem slik fin julepynt hvert år er stort. Så mange gode minner dere har rundt det. De englene var helt nydelige, bare å ta frem esken som sikkert er slitt er mange ganger frem er spesielt.

Håper dere får mange år sammen med mamamaen deres til å pynte treet=)
Ønkser deg en fin dag
Klem Kerstin

Kerstin sa...

Oj ble litt skrive feil . Det skulle selvfølgelig stå mammaen deres.
KLem

Lisbeth sa...

Heia kjære tanta mi:) No er vi komt heimatt til mamma etter et veldig koselig besøk inn med bestemor... -eg, mamma & bror... Vi satt i sofaen og kosa oss, hørte på bestefarmusikken og kika på juletreet... -og der var så koselig julepynta!!! Ei hærlig kosestund va det å sitte å kose seg ilag me den gode bestemora mi, e so gla i ho... Skjønner godt at dåkke ha ei koselig stund igår og du skriv so fint om gode barndomsminner: -det var såååå koselig å sjå det igjen på bilda som du har tatt no når eg kom innom sida di for å sjå om her var et nytt innlegg... Ønsker deg en fortsatt fin kveld :) -vi skal til å lage til gode mat so vi ska kose oss med på lørdag når dåkke kjem hit, gle meg masse!!! God klem fra den store tanteungen + en til tanteunge og storesysta di ;) :)

Hulda sa...

Så fint og koselig juletreet er pynta. Virkelig vakkert. De englene var skjønne. :) Skjønner godt du er glade i dem. Å pynte sammen med foreldrene i barndomshjemmet er jo bare så koselig også. :)

Magny sa...

så mange herligheter du har...
den gammeldagse engelen har eg også , etter min barndom,
elsker kuler...
klemmer~~~'''~~

Maliva`s verden sa...

Ja det er verdifull julepynt,ikke bare i minner..Driver med salg av gjenbruk,og de eldste av julepynten har gått for flere hundre kroner.Ønsker deg en fredfull adventshelg:O)
malivasverden

Trines Hus og Hage sa...

Hei Johanne!
I går lå ei så nydelig pakke i postkassa vår. Den var fra deg og gjett om det var en koselig opplevelse å pakke opp den delikate pakken, finne en enda mer delikat og vakker pakke inni og lese kortet! Det er bare så hyggelig å høre at du liker bloggen min, og de vakre orda du skriver til meg gjør meg ydmyk og kjempeglad på en gang!
Engelen inni pakka var også helt bedårende, selvsagt allerede hengt opp og til fryd og pryd. Den henger over speilbuffeten i spisestua, der trengte jeg noe på veggen og synes Johanne-engelen passet godt. Jeg likte den kjempegodt!!! Tusen, tusen hjertelig takk for pakka - det er helt utrolig snilt av deg og jeg kjenner meg så beæret!!
De gamle engelen fra deres barndomsjul var også svært vakre, og jeg skjønner godt følelsen av noe sårt i brystet ved tanken og takknemlighet, både for det som har vært og som er nå.
Ta godt vare på hverandre og ha det fint fremover, Johanne!
Tusen takk!!!!!!
God klem fra Trine

Jarle sa...

Hei min gode venn fra vest.Utrolig flott side, men ikke overraskende når jeg vet hvem som trekker i trådene. Jeg har sett alt på sidene opptil flere ganger og kan ikke noe annet enn å bli imponert, sitter med tårer i øyekroken, jeg vet jo så vel hvor mye alle dine nære betyr for deg og i særdelhet dine foreldre, din mor som jeg var så heldig å få lov til å hilse på i sommer, det var utrolig koselig. Du har et stort hjerte vennen.Skal hilse så mye fra Tone, hun og synes bloggen din var kjempeflott og sender over en juleklem. Det samme gjør jeg med, hils alle dine.

Fra en svunnen tid, strømmer minner på, i esker og bokser ligger de nå, i god tid før jul du finner de frem, minnene blir sterkere du savner dem.

Du tenker på alle hyggelig stunder
på glede og sorg og tidens under
du er så glad for alt du har fått,
trygg og god oppvekst, på stort og smått.

Du er en mester i å spre glede til andre, ditt smil, latter ditt store hjerte, din gode varme,
jeg er utrolig glad for at jeg deg kjenner, og håper vi i mange år til fortsatt vil være gode venner.

superglad i deg
klem fra Jarle i øst.