fredag 12. desember 2008

Hærlig med fredag ....god følelse når helga står for døra !


Har hatt ein GOD dag...etter jobb har vi fått gjort ferdig mesteparten av julegåvene...kosa oss i julepynta gater og butikkar...vore på kafè med dattera og storesysta mi...deretter på førjulsmiddag hos svigermor og svigerfar.


Har nokre fantastiske svigerforeldre på 82 og 87 år...dei er så hærlige på alle måtar...godt humør...takknemlige....glade og nydelige. Tenk å være over 80 år...snart 90 og be inn barn og barnebarn på førjulsmiddag...smakfull fåreribbe som berre dei får til å smake såå godt.. I JULEPYNTA hus såg dei til at alle gjestane hadde det godt...sjølvsagt hjelpte vi til...men berre det å stelle det i stand... Er så takknemlig for at eg har mine kjære HÆRLIGE svigerforeldre...alltid like koselig å være på besøk hos dei eller ha besøk av dei ! Svigermor eller Besta som vi kallar henne...set gjerne oppe til langt på natt og ser på boksing eller sumobryting ;)medan ho hekler eller strikker lester til familien. Svigerfar likedan...flink i huset og styrer på...eller koser seg på bingo i lag med venner. Tenk å få oppleve alderdomen i lag på denne måten...vi nyter å sjå kor hærlig ein kan ha det i lag som eldre ! ER såå glad i dokke kjære besta og besten :):) varme kosar overbringes herved til DOKKE TO :)


Sjølv om vi held på vår raude tradisjonelle jul....er det fint med nokre meir nøytrale inntrykk innimellom. Her frå eit bord i gangen...koselig med små kongler rundt lysa. Likte så godt desse små sink-fata under lysa.


Kvite julestjerner passer så fint i lag med sink og fattigmannsølv !

*** Ny pynt av året ***Hærlig vinterver i dag !!


Utsikt frå arbeidsplassen min....bruker alltid og ha kamera i veska...fordel mange gongar i grunnen !


FULLMÅNE .............
Ang.julebakst så er vi komt godt i gang...takka være dattera vår som likar så godt å bake...forrige helg kom 4 sortar i boks... Eg storkosa meg då eg gjekk og vaska og pynta..medan ho tok ansvar for kjøkkenet... Artig at go-jenta er blitt så stor at ho baker..steiker og ikkje minst rydder flott opp etter seg...må innrømme at eg nyter det.

Skal legge inn bilder av hennar bakar-verk når eg har fått knipsa dei !

....nam...dei smaker godt ..... ;) ;)


Ha ein skikkelig koselig lucia-dag !


Adventsklem :) :)

11 kommentarer:

Lisbeth sa...

Heia kjære tanta mi :) Sitter her med tårer i augene etter å ha lest det fine innlegget ditt... -du skriver så utrulig vakkert om dine kjære rundt deg. Hørte fra mamma at dåkke hadde hatt ein koselig førjulshandel igår. Gleder meg veldig til å komme på førjulsbesøk til mamma & co neste veke og håper vi får tid til eit besøk ut til deg også. Veit at heimen din er så utrulig koselig og at det blir eit ekstra vakkert skue når den er julepynta er eg heilt sikker på! -du er så flink å lage det koselig til rundt deg og dine... Veldig koselig å være inne på bloggen din, såååå hærlig å kunne drømme seg vekk litt i blogglandia;)-mange flotte bloggsider med nydelig heimer rundt om i landet vårt... No sitt eg å venter på besøk av min kjære bror som kom heim til jul igår, skal bli so godt å sjå han igjen:) Ønsker dåkke ei fortsatt hærlig adventshelg og hels alle dine. God klem fra den "største" tanteungen din ;)

Kerstin sa...

hei Johanne=)

for et herlig innlegg. Det oser av varme og kjærlighet:O=)
Tusen takk for de vakre ordene du la igjen inne hos meg=)Slikt varmer godt skal du vite.
Nydelig pyntet hjemme hos deg. Det er vakkert med hvite julestjerner. Men de får jeg ikke til . De dør bare etter noen dager, så jeg har gitt opp de. satser heller på svibler i år.
Ønsker deg en fin lørdag sammen med din familie0)
Klem Kerstin

johanne`s rom sa...

Så nydelige bilder både ute og inne.Det var veldig fint med hvite julestjerner, så jeg er glad jeg kjøpte en hvit i dag, ja. Så koselig dere har hatt det med svigerforeldre og annen familie, ja familie skal en sette pris på.Ønsker deg en god førjulshelg.

Magny sa...

Nydelige bilder....
Fullmånen denne veka har vore fantastisk...
stor klem og fiin dag~~~~~~~

Marie sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marie sa...

Kjære Johanne.
Første gong eg er her hos deg, men her kjende eg meg heime med det same eg klikka meg inn :)

Ser at eg og du har litt felles. Eg har også heilt topp svigerforeldre som er spreke trass i at dei er over åtti begge to. Mor mi blir 86 i januar, ho er dårleg til beins, men klar i toppen.

Då eg las om då du og far pynta treet saman kjende eg meg sånn igjen... Far sette alltid lysa på treet, medan me søstrene pynta resten. Han døydde i -91, mange år sidan no, men i "denne søte juletid" strøymer minna på. Mor nynna alltid medan ho sysla med husarbeid då ho var yngre. Etter at ho var sjuk for mange år sidan, nynna ho ikkje så ofte. Ho blei ganske svekka fysisk etter dette og det har prega henne.

Du er velkommen til å kikka innom hos meg når du har tid og lyst :)

God tredje søndag i advent :)

PS. måtte slette kommentaren eg skreiv fordi det blei noko feil...

Hulda sa...

Hei Johanne! Så koselig det var hos deg. Falt for åpningsbildet ditt, så enkelt og fint. Det enkle er jo ofte det beste. :) Fint med kongler og julestjerner sammen, og ja, de hvite passer ypperlig til fattigmannssølvet vi bloggere er så glade i. ;) Koselig de tegna bildene til slutt her også, søte. Kjenner igjen det ene fra ei Elsa Beskow bok. Håper du har ei fin helg, og takk for koselig hilsen hos meg. :)

Trines Hus og Hage sa...

Hei kjære Johanne!
Man blir da helt varm om hjertet av å se og ikke minst lese hva du skriver på bloggen din. Du må da være et godt og varmt menneske! Veldig fint å lese hvordan du roser og har omsorg for svigerforeldrene dine. De høres fantastiske ut!
Må si du er heldig som har ei datter som liker å bake og ordne i heimen. Jeg håper at jeg ettterhvert får inn slike kvalifikasjoner hos guttene mine også.
Så koselig inngangsparti hos deg også. Det er så fint å pynte med naturmaterialer, synes jeg. Og så fint å lese at jeg inspirerte deg med sinkbalja! Moro for meg, vet du.
Du, du skriver bare så godt og gir meg så fin omtale på bloggen min. Det er til å røres av, og jeg synes det er enormt hyggelig at bloggen min har tilført deg noe som er godt.
Jeg sender deg en mail!
Varm klem fra Trine

Malys krok sa...

Hei Johanne! Tusen, tusen takk for de fine kommentarene du skrev hos meg! Har nå sett og lest mye fint og koselig hos deg. Her har vi dessverre ikke noen av de gamle igjen, etter at min mamma døde i mai. Hun ble 96 år, og det føles enda rart at hun ikke er sammen med oss mer og i denne tiden blir savnet større. Ellers kan jeg fortelle at jeg har samme navn som du, mellomnavnet mitt er Johanne. Ser at du ble rørt over sprut og kjøttkvern, har det alt sammen fra min mamma, som alltid var en god baker.
Flott pyntet hos deg, enig i at det hvite og fattigmannssølv ser fint ut i lag.
Jeg er ganske ny i dette jeg og, er mindre enn en måned siden jeg hadde mitt første innlegg. Må enda rope på hjelp...

Nå sier jeg takk for meg for denne gang, kommer helt sikkert snart igjen!

Hilsen Margit.

Anitas hus sa...

Hei,
Takk for koselig hilsen på blogggen min:)
Så koselig du steller i stand til jul og klart at man må ha litt rødt også til jul.
Så flink datter du har som baker til jul. Her er det sønnen på 11 1/2 år som er bakemesteren og mens jeg skal bake kransekakestenger så skal han bake brune pinner idag. Datteren pleier å være flinkere til å hjelpe til med rydding og vasking. Deilig når ungene blir større og kan ta del i gjøremålene;)
Så mye fint du skrev om dine svigerforeldre også. Det må jo være en drøm av en alderdom.
Ønsker deg en fortsatt fin førjulsuke!
Legger deg til på blogglisten min jeg;)
Klem:O)

Arwen sa...

Hei snuppa!
So koselig å sjå kordan du har det heime me julepynta hus, eg har ikkje komt meg til å besøke deg enda. Håper eg får mulighet til det en dag. So mykje som du får til sjølv, du er dyktige! Du er no like koselig her inne, som eg kjenner deg ellers og. So stort hjerterom for alle dine kjære. Håper at du får kvile litt innimellom og. Det trenger du. Ikkje berre stå på for alle andre. Må tenke på deg sjølv og vennen.. Kosa deg her inne på bloggen din, sjønna at det er litt terapi.. Store kos fra ho på lofta.. :))) MJ