søndag 30. november 2008

Det 1 lyset er TENT....det skinner så fint opp ungdomsbildet av mine kjære foreldre....Dei som gav meg så fine minner om MI uforgløymelige barndomsjul....no strøymer "Hanne Krogh julesanger" ut av høgtalarane...( èn av pappa`s jule-favoritter ).... Er såå lykkelig over min egen gode familie...uansett vil alltid minna være såå sterke over det som ein gong var. Som eg har gitt uttrykk for tidligare...barndomsjul...er barndomsjul....og eg er så takknemlig for ALLE dei gode minna eg kjenner strøymer inn i meg...samtidig er saknet så stort etter min kjære gode pappa.....Er såå takknemlig for at vi har vår så inderlig kjære og gode mamma !!!
******************************


******


Denne kammerstaken i tinn...kjøpte eg for mange år sidan på ein bruktbutikk....synest den er så koselig...så kan eg pynte litt rundt lyset alt etter årstid og stemning :)


Julekrybba er på plass. Tida går så fort....rart å tenke på at det er femten år sidan eg snekra denne i lag med steguten min som då var fem år :) ...han var ein ivrig og flink medhjelper....husker kor glad han var då vi var ferdige :):) Figurane støypte eg i silikon-former og mala dei etterpå. Vi synest det er så koselig å ta fram denne kvar 1 søndag i advent...år etter år ...
Ein del av HULDA`s fantastiske verk vart mine på fredag.....nydelig å sjå i virkeligheten det du får til Hulda...du er såå flink..og hyggelig. Glad for at fleire får muligheten til å få kjøpe dine verk i den nyopna butikken. Antar at dei får stor avsetnad !!! Tusen takk for den ekstra helsinga som var i pakken :):):)


******
..andre vakre gammeldagse kort som eg kjøpte på Kremmerhuset i helga...
Etter ei kjempekoselig helg på tur i lag med mannen min og
med desse bilda frå stova vil eg ønske DEG EI RIKTIG FIN VEKE !!!

torsdag 27. november 2008


Advent er ei nydelig tid på så mange måtar ! Ei tid full av forventningar...ettertankar - og følelsane blir så ekstra sterke i denne tida. Gleder meg til å pynte i lag med ungane...ta fram den heimelaga julekrybba...den må stå på den same plassen kvart år..den plassen den alltid stod då ungane var små :):) Heldigvis gleder dei seg fortsatt over kalender og overraskelsane som følger med dei :) Skal legge inn bilde av krybba og kalender når det er på plass :) Blir så imponert over alle som har fått pynta og laga klart allerede..dokke er flinke :)


Levande lys ved peisen...der går nokre meter lys igjennom mørketida... såå koselig og stemningsfullt :):)

søndag 23. november 2008


Ha En Riktig Fine Søndag !


Kun 1 veke igjen til ADVENT !!!


** **

"Mariehult"

"Mariehult" service kjøpt i Sverige i sommar...synest det er såå fint. Frå neste søndag tar det pause til over nyttår...for vi bruker alltid juleservice frå advent av...det høyrer liksom med :)


*** ***


VAKKER vinterstemning i Vest !


laurdag 22. november 2008

Stemningsfull Natt !

På vei heim frå "klubb" ( venninne-kveld ) i natt...var kong vinter komt for fullt...heldigvis hadde eg kamera i veska og fekk foreviga vår uberørte og snøkledde trapp...og den vakre starten på vinteren. Sjølv om det uler av snøstorm...så har det sin sjarm.... Og i alle fall no når det kun er 1 veke igjen til advent...SOM EG GLEDER MEG !!!!

Vinter-stemning !

tysdag 18. november 2008

Verdifulle - Kvardags-gleder :)


Fersk bakst !På vei heim frå jobb...så ringte den snilde Turid-systa mi og sa "kom gjerne innom meg på vei heim...så skal du få med deg ei pose nybaka rundstykker"...eg var ikkje tung å be....vi veit kor flink du er å bake gode syste, tanta og svigerinne ;););) I dag var vi dei heldige...andre gongar..gjerne ein laurdag eller søndagsmorgon er det ein eller to naboar du gleder...du aner ikkje kor god og omtenksom du er....eg er kjempeheldig som har ei syste som deg...og eg er så heldig at eg har ei til gode syste ;););)

måndag 17. november 2008

Koser meg....har tent masse lev.lys...TERAPI i ein aktiv kvardag !

Mann og go-guten er på trening...go-jenta les til prøve...og eg set her og lever meg inn i interiør-verda...( Burde gjort så mykje anna forfallande arbeid her i heimen....;) Eg som har vore så lite glad i data på kveldstid ( bruker det gjennom jobben heile dagen ...og det har liksom vore nok ) ....men trur dette med blogg er ekstra spennande i starten..( eller ? ;).kan ikkje sitte her et par timar kvar kveld....for jula nærmar seg...og eg har planer om å få gjort litt langs med...sånn at det blir kos av det ...og ikkje stress...for førjulstida er ei sånn nydelig tid !!!

Kjøkken-kos


Blir så inspirert av å sjå inne på så mange fine bloggar...at i går fekk eg opp ei vegglykt som eg ikkje heilt har vist kvar eg skulle plassere....vart fornøgde med plasseringa på kjøkkenet...for her syner den i tillegg frå stova . Stasjonsklokka hadde eg òg hatt liggande ei stund...men den synest eg passa godt i åpninga mellom kjøkkenet og stova ! Den kosta kr 99,- på Jysk...det var ein hyggelig pris !


Kosekroken vår på kjøkkenet !! Like populær av heile familien..om det er fotball kamp på tv som skal inntas liggande....play-station....ein god film...eller ikkje minst nyte eit interiørblad :)


Denne puta var eg så heldig å få av ei kjær venninne her ein dag...ho kom sprettande inn på kontoret mitt og sa"eg er så glad i deg...og har så lyst å gi deg denne"...åh den er så fine...like nydelig som givaren ! Det å få ein sånn uventa presang...varmer ekstra godt !!!
Ha ein riktig fin mandag !

søndag 16. november 2008God søndag !!!

Med desse nydelige nostalgiske bilda vil ønske dei som kanskje titter innom min blogg ein riktig fine søndag. Koser meg sånn når eg besøker andre blogger...såå mange flinke og koselige personer rundt omkring :):) Men tida fyker avgårde medan eg set her og koser meg...no må eg prøve å gjere noko anna lurt òg :):) Fårikål putrer heldigvis på komfyren...så noko fornuftig blir no gjort medan eg sete her ;) Synest det nesten er rart at vi er komt til midten av november...gleder meg til jul. Har vel aldri hatt så lang juleferie som i år etter at eg vart voksen....ferdig på jobb 19 des.og skal ikkje på jobb igjen før etter nyttår !!! ÅÅhh kor eg gleder meg....tenk like lang ferie som ungane ! Dumt at mannen må mykje på jobb...men han tar det sjølvsagt med godt humør ! Håper vi er ferdige her heime i god tid...og berre kan kose oss dei siste dagane før jul....hmmm...Ellers... eg kosar meg når eg styrer på òg sjølvsagt...men det og fått baka...vaska og pynta i god tid...sånn at ein berre kan småkose seg dei siste dagane er balsam for sjela. Aldri er julepynten så fine som før jul synest eg...rart ..men sånn føler eg det. Lukta av jul ..julebakst....mandarin...julekalender ( som er like stor stas om borna er blitt 12 og 15 :) )...julekrybbe...julemusikk...pakke inn pakkane sjølv med heimelaga til og frå kort :)...og ikkje minst minner frå jula då eg var lita....Får nesten tårer i augene...var alltid med min kjære pappa og henta juletre.. han er dessverre borte no ;(.... og mi kjære mamma som baka og baka på kjøkkenet medan ho nynna og sang ( ho har eg/ vi heldigvis enno..sjølv om ho er redusert ) ...pynta alltid juletre i lag med pappa til julemusikk av Hanne Krogh....og ikkje minst SKOMAKERGATA....heldigvis har eg mange sysken som eg kan mimre i lag med :) spes.ei syste som er berre litt eldre enn meg sjølv...vi mimrer ofte. For jula er virkelig ei tid...der alle følelser blir ekstra sterke...sjølv om eg er litt sånn heile tida... ;)... Åj...ditta vart vist mange tankar på ein gong...men dei kom så rett frå hjertet.....Ha det riktig godt !!! stor kos


laurdag 15. november 2008

Nokre bilder fra gangen !"Transfer Paper" er artig når ein har lyst å lage puter med sjølvalgte motiv !
Små bildeglimt frå badet :)
fredag 14. november 2008

onsdag 12. november 2008

Sidan det kun er 3 dager sidan eg åpna egen blogg...blir det til at eg legg inn litt av kvart...men men...fekk så lyst å legge inn min heimesnikra sengegavl. Hadde lenge vore på jakt etter ein ny sengegavl....men hadde ikkje funne den rette endå.. Så var det var ei skikkelig styggevers-helg at eg gjekk i garasjen....fann fram ei finerplate...listverk-rester og ikkje minst ei god sag ;)....var litt stolt av meg sjølv då eg fekk til å "gjere" hjørna...og ikkje minst at det stemte til slutt ;);) Vart i grunnen ganske fornøgd med resultatet om eg skal sei det sjølv :):) og heldigvis likte "min bedre halvdel" den òg ;);)